ابدومینوپلاستی

چربی های زیاد دور شکم و شکمی شل داشتن به هیچ عنوان تجربه خوشایندی نیست.به ویژه وقتی هیچ رژیم و ورزشی پاسخگوی این عارضه نمی باشد.ابدومینوپلاستی (Abdominoplasty) نوعی تکنیک از بین بردن چربی است که ماحصل آن کوچک کردن شکم و حذف چربی اضافی می باشد. این نوع عمل جراحی معمولاً در بیماران مبتلا به بافت شل یا تضعیف آن پس از بارداری یا به دنبال کاهش وزن عمده استفاده می‌شود. وراثت و ژنتیک نیز می‌تواند در داشتن شکم آویزان نقش بسزایی داشته باشد.در واقع تجمع چربی ها به علت بالا بودن سن بیماران، زایمان های متعدد و … سبب می شود تا به مرور زمان شکم یک فرم بد و بزرگ به خود گرفته و تناسب اندام بدن کاملا برهم ریزد. در نتیجه آبدومینو پلاستی بهترین گزینه برای افرادی است تا بتوانند فرم زیبای اندام خود را مجددا بدست آوره و وزن خود را پایین بیاورند.
همچنین شیوه ای دیگر از بین بردن چربی شکم و پهلو لیپوساکشن می باشد که مناسب افرادی است که وزن پایداری دارند ولی از تجمع چربی در نواحی مختلف بدن رنج می برند.

پیکرتراشی شکم چیست؟

یکی از شایع ترین مراجعات در کلینیک های زیبایی و خصوصا مجموعه زیبایی درمانی همدم کلینیک نافرمی شکم می باشد به صورتی که برجستگی بیش از حد، شلی و افتادگی پوست شکم و وجود چین های متعدد در پوست شکم هنگام نشستن یا پوشیدن بسیاری از لباس ها را غیر ممکن می سازد این عوامل سسب شده که شخص تصمیم گرفته و شکم خود را لاغر کند و بدنبال بهترین گزینه و سریع ترین شیوه می گردد،پیشنهاد ما پیکرتراشی یا همان ابدومینوپلاستی می باشد.

مکانیسم ابدومینوپلاستی

در ابدومینوپلاستی چربی و پوست اضافه از بالا و پایین برداشته شده و ظاهر برآمده شکم اصلاح میشود.پس از انجام آبدومینوپلاستی چروکی بر روی پوست باقی نمی ماند و حالتی صاف و کشیده خواهید داشت. جالب است بدانید که افتادگی شکم بانوان که به علت بارداری های متعدد به وجود آمده است با استفاده از روش آبدومینوپلاستی از بین خواهد رفت.

ابدومینوپلاستی برای چه کسانی مناسب است؟

تصویر ابدومینوپلاستی چیست

همیشه همه‌ افراد چاق ناحیه‌ شکم مناسب جراحی ابدومینوپلاستی نیستند. این جراحی معمولاً به افراد دارای چربی اضافی در ناحیه شکم همراه با پوست آویزان پیشنهاد می‌شود که البته باید این شرایط را نیز داشته باشند :

  • از نظر جسمی در سلامت کامل باشند و به بیماری‌های افزایش‌ دهنده خطر جراحی مانند امراض قلبی، دیابت یا آسم مبتلا نباشند؛
  • دارای وزن ثابت باشند؛
  • قصد بارداری در آینده را نداشته باشند؛
  • دارای انتظارات واقع‌ بینانه از نتایج جراحی باشند؛
  • سابقه بارداری و زایمان متعدد داشته باشند؛
  • به دلیل افزایش سن خاصیت ارتجاعی پوست خود را از دست داده باشند؛
  • از بزرگی بیش از حد شکم خود شرمسار بوده و تحت فشار روحی باشند؛
  • سیگاری نباشند.

نحوه‌ جراحی شکم و پهلو

تصویر عمل ابدومینوپلاستی چیست
پس از انجام اقدامات لازم برای بی‌هوشی و آماده کردن فرد برای این جراحی گسترده با وصل کردن دستگاه‌های کنترل ضربان قلب، نبض و دستگاه کمک‌ کننده تنفس فرد در حالت بی‌هوشی جراحی را آغاز می‌کنند. ابتدا یک برش وسیع از مفصل ران به سمت لگن درست بالای ناحیه زهار ایجاد می‌شود. سپس برش دیگری در ناف و اطراف آن به منظور برداشت پوست و چربی اضافی بالای ناحیه شکم داده می‌شود. کشش پوست دیواره شکم و بخیه و ترمیم عضلات تضعیف شده به کوچک کردن شکم کمک می‌کند.پس از اتمام جراحی محل آن را پانسمان نموده و یک درن برای خارج شدن هر گونه مایع اضافی از شکم تعبیه می‌شود. ابدومینوپلاستی کامل شامل ساکشن لیپکتومی پوستی شکم و باسن است. در جراحی ابدومینوپلاستی  جزئی یک برش کوچک‌ تر ایجاد و پوست و چربی قسمت تحتانی شکم به صورت محدودتر از فاسیا عضلانی جدا می‌شود. پوست پایین شکم کشیده و پوست اضافی برداشته می‌شود. گاهی اوقات یک بخشی از دیوار ماهیچه شکم تنگ‌تر می‌شود. ناحیه‌ی باقی مانده کاملاً بخیه می‌شود. حدود ۱۰۰ سانتی‌متر مربع از پوست در طول یک جراحی ابدومینوپلاستی ترکیبی با لیپوساکشن برداشته می‌شود. در یک روش پیشرفته‌تر که کمی بیش از چهار و نیم ساعت طول می‌کشد. در یک خط عمودی و افقی چربی اضافه برداشته می‌شود. در نتیجه با این روش شکم به طور چشمگیر و به طور قابل توجهی تخت خواهد شد.
در یک روش دیگر به نام مینی ابدومینوپلاستی با یک برش کوچک در اطراف ناف پوست و چربی اضافه را برداشته و ناف به صورت موقت جدا شده و حدود یک تا دو سانتی‌متر بالاتر جاگذاری می‌شود. عضلات سفت شده و از جناغ تا ناحیه زهار ترمیم می‌شوند. لیپوساکشن نیز ممکن است برای دستیابی به نتایج مطلوب انجام شود.
افراد دارای چربی اضافی در ناحیه شکم همراه با پوست آویزانجراحی ابدومینوپلاستیپیشنهاد می‌شود

عوارض ابدومینوپلاستی

خطرات و عوارض ناشی از جراحی زیبایی شکم می‌تواند جدی یا حتی تهدید‌ کننده زندگی فرد باشد. هنگام تصمیم گیری برای انجام این جراحی حتماً باید خطرات و عوارض بالقوه آن را در نظر گرفت و با توجه به آن تصمیم گرفت. از این رو باید تمام خطرات احتمالی به بیماران اطلاع داده شود. بسیاری از عوارض و خطرات با رعایت اصولی دستورالعمل پس از جراحی ابدومینوپلاستی قابل پیشگیری است. با این حال در موارد نادر عوارض شدید رخ می‌دهد و این عوارض شامل لخته شدن خون، ترومبوز قلبی و عوارض ریوی یا عفونت است.
عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک و زهکشی درمان می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد لخته خون در پاها به بیماران توصیه می‌شود تا در اسرع وقت پس از عمل جراحی راه رفته و حرکت کنند. آمبولی ریوی، حمله قلبی یا سکته از عوارض بسیار نادری است که ممکن است پس از هر نوع عمل جراحی ابدومینوپلاستی به علت عدم تحرک به ایجاد لخته خون و انتقال آن به قلب، ریه و یا مغز منجر شود. بنابراین افرادی که جراحی گسترده ابدومینوپلاستی داشته‌اند، در معرض خطر جدی آمبولی ریوی هستند که در صورت رخداد معمولاً در عرض سه هفته پس از عمل جراحی و اغلب ۷۲ ساعت اول اتفاق می‌افتد.
بروز عوارض می‌تواند فرآیند درمان را به تأخیر بیاندازد. در موارد نادر هم عمل جراحی دیگری برای رفع یک عارضه بالقوه مورد نیاز است. نکروز پوستی یکی از این عوارض است که نیاز به جراحی دیگر برای پیوند یک پوست جدید به جای پوست مرده دارد. اگر چه نکروز بسیار نادر است، احتمال بروز آن در افراد سیگاری افزایش می‌یابد. قطع مصرف نیکوتین و سیگار کشیدن چند هفته قبل و چند هفته پس از جراحی می‌تواند احتمال بروز این عارضه را بسیار محدود کند.
یکی دیگر از مشکلات شایع پس از جراحی ابدومینوپلاستی، تجمع مایع در زیر پوست است که نیاز به تخلیه دارند. جراح می تواند مایع را با یک سوزن آسپیره کند.
زخم ناشی از ابدومینوپلاستی بسته به مقدار پوست حذف شده ظاهر غیر خوشایندی دارند که البته تکنیک‌های مورد استفاده برای عمل جراحی، مهارت جراح، و توانایی بدن برای بازیابی می‌تواند در ظاهر آن تأثیر گذارد.
دیگر خطرات و عوارض ابدومینوپلاستی عبارت است از:
  • خون ریزی؛
  • تأخیر در بهبود زخم؛
  • از دست دادن پوست بیش از حد؛
  • بی‌حسی و یا سایر تغییرات در حس پوست؛
  • عوارض بی‌هوشی؛
  • تغییر رنگ پوست یا تورم طولانی مدت؛
  • مرگ بافت چربی عمقی پوست (نکروز چربی)؛
  • جدایی زخم عمده؛
  • عدم تقارن؛
  • درد مداوم؛
  • تورم مداوم در پاها؛
  • آسیب عصبی؛
  • هماتوم (ممکن است در ۳ تا ۴ درصد موارد رخ دهد.)؛
  • پارگی بخیه؛
  • ورم؛
  • اسکار قابل مشاهده؛
  • مرگ.
معمولاً نتایج جراحی ابدومینوپلاستی در صورت رخ ندادن عارضه‌ی خاص، رضایت‌ بخش بوده و دائمی خواهد ماند. البته به شرطی که فرد در آینده باردار نشود و یا کاهش وزن شدید و ناگهانی نداشته باشد.
در پایان اگر هنوز ابهامات و سوالاتی در ذهن خود دارید کافیست در بخش دیدگاه ها و نظرات با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما پاسخ گوی شما باشند.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *